2009. február 11., szerda

Léböjtkúra


Még egy igazán gyors fogyókúra, bár ez sem a legkönnyebb módja a fogyásnak. Legtöbben nem is a fogyás miatt csinálják, hanem inkább egészségügyi okokból.

A böjt önmegtartóztatást jelent. A léböjtkúra ideje alatt friss zöldség- és gyümölcsleveken kívül semmi mást nem fogyasztunk. Ehhez szükségünk lesz egy gyümölcscentrifugára és jó sok friss, lehetőleg bio- zöldségre és gyümölcsre, melyek a következők: alma, narancs, körte, sárgarépa, cékla, uborka, káposzta, paradicsom. A lágyabb gyümölcsöket és zöldségeket turmixolhatjuk is, a narancsféléket pedig facsarjuk.

A megmaradó zöldség-püréből zöldség alaplevet készíthetünk víz hozzáadásával és 15 percnyi főzéssel, amit szintén ihatunk a léböjtkúra alatt. A zöldséglevekhez adhatunk zöld fűszereket is mint a kapor, vagy a petrezselyem, viszont vagy egyáltalán ne, vagy csak picit sózzuk meg őket, tengeri-, vagy himalája sóval. Ihatunk még gyógyteákat is, mint például a csalán vagy mentatea.

Ha kifejezetten gyors fogyókúra a célunk, akkor vigyázzunk a gyümölcslevekkel, mert észrevétlenül elég sok kalóriát vehetünk magunkhoz, ha túl sokat iszunk ezekből.
A leveket 1:1 arányban hígítsuk forrásvízzel.

2009. február 9., hétfő

Limonádé-böjt , avagy a citrom kúra


Többféle néven is ismeretes: limonádé böjt, limonádé diéta, citrom kúra, neera böjt, Master Cleanse diéta stb...
Ez egy nagyon gyors fogyókúra és egy nagyon hatásos tisztítókúra is egyben, ami sok betegségtől is megszabadíthat, most nem sorolom, de nekem például elmúltak tőle az allergiáim és a krónikus hörghurutom.
A citrom kúra alatt semmi mást nem fogyasztunk, csak egy speciális limonádét. 3-40 napig tartható, de orvosi ellenőrzés nélkül semmiképpen sem javaslok 10 napnál többet!
Igaz, hogy én egyszer 15 napig csináltam, 10 kilót fogytam és hihetetlenül jól éreztem magam utána, de komolyan, akkor sem érdemes kockáztatni... Szóval max. 10 nap jó?

Egy napi adag "limonádé" összetevői:
2 liter forrásvíz (esetleg ásványvíz, de semmiféleképpen ne használjunk csapvizet!)
10 ek. juharszirup
5 nagy citrom leve
1 teáskanál cayenni bors (vagy nagyon csípős paprika)

Ezt fogyasztjuk napi 6-8 adagra elosztva. (Én egész nap folyamatosan kortyolgattam.)
Ezen kívül még forrásvizet és mentateát fogyaszthatunk a nap folyamán.

Az összetevőket Neera kúra néven árulják a reformboltokban eléggé borsos áron, de elárulok egy titkot:
Én a diétámhoz juharszirup helyett nádcukrot, cayenni bors helyett darált erős paprikát használtam és így is tökéletesen működött!

A kúra még kiegészül azzal, hogy reggelente hashajtást végzünk oly módon, hogy megiszunk egy borzalmasan tömény tengerisó vagy kősó-oldatot plusz néhány pohár vizet, miután elég gyorsan kiürül belőlünk minden. Ez igaz, de én mégsem javaslom a hashajtásnak ezt a módját!
Két napig próbálkoztam ezzel a módszerrel és nem értettem miért nem fogyok és miért vagyok rosszabbul, mint előtte. Aztán lenéztem a lábamra - hát kb. úgy nézett ki mint egy elefánté...
Ezután gyorsan bevettem egy vízhajtót és másnapra 5 kilóval kevesebb voltam! Ebből persze 2 szinte rögtön visszajött, de akkor is... Később már csak a glaubersós hashajtást használtam anyukámnak hála, aki egy orosz természetgyógyásztól tanulta a módszert.

Utána már nagyon egyszerű volt minden. Kétszer volt olyan, hogy úgy éreztem nem bírom tovább. Erre minden böjtnél fel kell készülni, szinte senkit sem kerülnek el az úgynevezett tisztulási reakciók. Először fél napig szédelegtem csak, de másnap jobban éreztem magam, mint valaha. Ez úgy a 6-7. nap körül történt. Akkor elhatároztam, hogy 10 napig mindenképpen kitartok, utána meg addig csinálom csak, ameddig jól esik.
Hihetetlen de nagyon jól esett egészen a 14. napig. A 15. napon megint jött egy krízis - szédülés, gyengeség, fáradtság és akkor abbahagytam. Az eredmény mínusz tíz kiló és nagyon jó közérzet még legalább négy hónapig! Tehát ez egy valóban gyors fogyókúra volt igazán jó eredményekkel.

Arra viszont vigyázni kell, hogy böjtölés után csak fokozatosan térjünk vissza a normális étkezéshez. Első nap zöldséglevest együnk, a második napon ehetünk már nyers zöldségeket és gyümölcsöt is. A harmadik naptól pedig próbáljunk meg bevezetni egy új, egészségesebb és kisebb kalóriatartalmú étrendet, hogy meg is tudjuk tartani az új súlyunkat.
(A glaubersós hashajtást is leírom hamarosan, csak előbb meg kell kérdeznem hogy is kell pontosan csinálni.)

Böjt: Egy gyors fogyókúra, ami méregtelenítés is egyben!

A böjtnek már több évezredes hagyományai vannak. A régi idők orvosai és manapság a természetgyógyászok is szinte minden betegség gyógyítására javasolják a böjtöt, ami ugyanakkor egy gyors fogyókúra is. Segítségével akár heti 4-6 kiló felesleget is leadhatunk, de még ennél is jobb az, hogy közben a testünkben felhalmozódott méreganyagoktól is megszabadulunk.
Én már többször is böjtöltem életemben és bátran állíthatom, hogy az eredménye minden szenvedést megér! Szinte semmihez sem hasonlítható az a könnyű friss érzés, ami már a böjtölés 3-4. napján elkapja az embert, és ráadásul a böjt befejezése után is még jó pár hónapig eltart.
Többfajta böjt létezik, a teljes böjttől kezdve, amikor kizárólag csak vizet iszunk, a keresztény böjtig, ahol pedig csak a húsféléktől tartóztatjuk meg magunkat.
Gyors fogyókúra céljára kétfajta böjtöt tudnék javasolni, a limonádé-böjtöt és a léböjtkúrát
Folyt. köv.

Gyors Fogyókúrák




Ha sürgősen le kell adnod néhány kilót, hogy beleférj a ruhádba, vagy a fürdőruhádba, akkor jó helyen jársz. Megpróbálom itt összeszedni az összes gyors fogyókúrát, aminek a betartásával rövid idő alatt szabadulhatsz meg azoktól az átkos kilóktól.
Sok jól bevált gyors fogyókúrás módszer létezik, különféle diéták és böjtök, melyek 1-3 naptól 1-3 hétig tartanak és akár 10 kg fogyást is ígérnek. Ezeket fogom itt közreadni, de le fogok írni néhány hosszabb távú és egészségesebb fogyókúrás módszert is.
A gyors fogyás nem mindig a legegészségesebb, de 1-2 hétig még a legspártaibb fogyókúra is tartható különösebb veszélyek nélkül. Ez persze csak akkor igaz, ha semmilyen betegségben sem szenvedsz, egyébként viszont mindig kérd ki orvosod tanácsát minden fogyókúra előtt!