2009. február 11., szerda

Léböjtkúra


Még egy igazán gyors fogyókúra, bár ez sem a legkönnyebb módja a fogyásnak. Legtöbben nem is a fogyás miatt csinálják, hanem inkább egészségügyi okokból.

A böjt önmegtartóztatást jelent. A léböjtkúra ideje alatt friss zöldség- és gyümölcsleveken kívül semmi mást nem fogyasztunk. Ehhez szükségünk lesz egy gyümölcscentrifugára és jó sok friss, lehetőleg bio- zöldségre és gyümölcsre, melyek a következők: alma, narancs, körte, sárgarépa, cékla, uborka, káposzta, paradicsom. A lágyabb gyümölcsöket és zöldségeket turmixolhatjuk is, a narancsféléket pedig facsarjuk.

A megmaradó zöldség-püréből zöldség alaplevet készíthetünk víz hozzáadásával és 15 percnyi főzéssel, amit szintén ihatunk a léböjtkúra alatt. A zöldséglevekhez adhatunk zöld fűszereket is mint a kapor, vagy a petrezselyem, viszont vagy egyáltalán ne, vagy csak picit sózzuk meg őket, tengeri-, vagy himalája sóval. Ihatunk még gyógyteákat is, mint például a csalán vagy mentatea.

Ha kifejezetten gyors fogyókúra a célunk, akkor vigyázzunk a gyümölcslevekkel, mert észrevétlenül elég sok kalóriát vehetünk magunkhoz, ha túl sokat iszunk ezekből.
A leveket 1:1 arányban hígítsuk forrásvízzel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése